En komikers uppväxt: uppgift 1.

Elever i klass 9a! Nu är det dags för den första uppgiften i vårt bokbloggande. Svara så gott ni kan och läs gärna igenom de andras svar så att ni inte bara  upprepar det som redan sagts. Era kommentarer blir som ett samtal, där man fyller i och spinner vidare på det som redan sagts.

Ni får gärna spekulera och analysera. Visa gärna med citat eller referat att ni har belägg för era påståenden och funderingar.

Det är såklart viktigt att tänka på saker som stavning och interpunktion. Tänk på att era svar kan läsas av hela klassen. Försök att formulera er tydligt och ”läsarvänligt”. Läs igenom ert svar innan ni skickar det! 

Uppgift 1: Bokens huvudperson är Juha. Er uppgift är att beskriva och analysera karaktären Juha. Hur är han? Finns det något särskilt som slår er när ni läser om honom? Hurdan är hans familj, hur har han det hemma? Hur ser relationen med bästa kompisen Jenny ut?

Annonser

19 kommentarer

Under Bokblogg, Svenska-9

19 svar till “En komikers uppväxt: uppgift 1.

 1. Måns Falk

  Jag tycker att Juha är en person som vill upptäcka vuxenlivet och vill växa och bli stor fort. Han är en person som vill vara populär bland de andra i klassen, samtidigt som han tycker att det är ”synd” om de annorlunda(Jenny då)

  Juhas bästis är Jenny som är lite annorlunda t.ex. så går hon runt i rosa byxor och inte är som alla de andra. De två värkar gilla varan lite mer en ”bara” vänner men eftersom hon ses som lite ”töntig” så kan det vara så att Juha går till de andra killarna i klassen istället för att gå med Jenny.

  Juhas familj består av mamma Ritva, hans syster Marianne och pappa Bengt. Deras familj enligt mig värkar inte lycklig. De är som att föräldrarna bråkar hela tideden och att på det sättet fadern behandlar modern kan Juha behandla sin syster, som att Juha lär sig av sin fader och gör som han.

 2. Jessica Wallentin

  Juha är en person som vill synas och göra alla nöjda. Genom att framföra sketcher framför klassen och säga komiska historier, får han den uppmärksamhet han drömmer om och för att bli accepterad och omtyckt.
  Jag håller med Måns om att Juha försöker vara vuxen och vill bevisa att han kan ta hand om sig själv. Det kan tyda på att han inte har det så bra hemma, vilket han inte har.

  Hans föräldrar bråkar dygnet runt och det går ut över Juha och hans syster Marianne. Föräldrarna visar ingen kärlek till sina barn och det gör så att Juha börjar ta hand om sig själv genom att göra det han älskar: att vara rolig. Han försöker alltid se till att de i hans omgivning blir glada av hans komiska förmåga.
  Det måste vara svårt att växa upp i en familj där man inte blir sedd och
  att inte få någon uppmuntran hem ifrån av sina föräldrar. Det kan skada ens självförtroende i framtiden.

  Juhas bästa kompis är Jenny.
  På fritiden gör de allt tillsammans, men i skolan är det annorlunda. Jenny som är lite speciell blir lämnad av Juha i skolan, för att Juha ”vågar” inte vara med henne. Han måste ju tänka på sitt rykte och genom att vara med Jenny skulle förstöra hans ungdom, enligt honom.
  Jag tror definitivt att Juha vill vara med Jenny, jag menar, det är ju hans bästa kompis, jag tror bara att han inte har det som krävs för att stå upp för sig själv och visa att det inte är något fel med Jenny. Eller så är det bara Juha som tycker det?

 3. Joakim Flink

  Jag tycker att Juha verkar leva ett ganska normalt liv. Han är en nyfiken kille, särkilt på vuxenlivet. Man får ha i åtanke att det var ett tag sen som denna historia utspelar sig och att vi har andra normer nuförtiden både i skolan och i hemmet. Juha är ute efter uppmärksamhet vilket många barn i den åldern är. Även fast mycket har hänt i samhället sedan denna historia utspelar sig så kan jag känna igen mycket av det som händer i Juhas liv. Informella ”outsiders” som Jenny finns fortfarande överallt. Även fast folk inte erkänner det. Juha mår dåligt över detta men att bli utstött av de tuffa killarna för att ha blivit påkommen att vara vän till Jenny är ingenting han vill riskera.

  Juha bor i Sävbyholm. Ett lugnt område som till ytan verkar vara perfekt för ett barn att växa upp i. Jag tycker det verkar som att Juha har en stark förmåga att se under ytan, läsa mellan radrna och se att vissa saker inte står riktigt rätt till. Även om familjens granne påstår motsatsen verkar det som att både Juha och hans syster beter sig ganska väl rent socialt.
  Juha är rädd för att andra ska tycka illa om honom. Därför gör han allt han kan för att hålla sig så nära Lennart och Stefan som är de tuffaste i klassen. Då hamnar Jenny som är den enda som egentligen förstår sig på Juha utanför.

  Juhas Familj består av mamma Ritva, Pappa Bengt(som verkar vara extremt trött på vissa saker i livet) och lillasyster Marianne. Som Måns och Jessica redan skrivit verkar det som att något inte står riktigt rätt till i Fam. Lindströms hus. Dock håller jag inte med Jessica om att det skulle vara så att föräldrarna inte visar någon kärlek till barnen. Utdrag sida 43: Pappa smekte honom mjukt över kinden och frågade om det hade varit mycket läskigt. Jag tror inte att problemet för Juha är att han inte får någon kärlek från sina föräldrar utan att han inte får den uppmärksamheten han behöver hemifrån. Därför använder han komiken får att få mer uppmärksamhet.

 4. Mathews Tzegai

  Jag märker i bokens gång att Juha är en mycket nyfiken person och att han älskar stå framför rampljuset genom sina roliga berättelser. Det är så han kan känna sig omtyckt och accepterad av sina polare. Juha är inte självsäker på sig själv och gör komsika skämter för att inte förlora sin status(Håller med Jocke där). Han vill framstå som en vuxen genom att snoka i serietidningar som innehåller snusk och försöker alltid att ta hand om sig .

  Juha bästis Jenny är inte så förtjust i att stå bland rampljuset direkt. Hon verkar vara en tillbakadragen person och pratar inte så mycket i skolan. Juha och Jennys vänskap är ändå fantastisk, eftersom de känner ju sig trygga med varandra och gillar att umgås genom att läsa serietidningar.I skolan är Juha med sina grabbpolare och hemma tillbringar han tiden med Jenny. Det verkar vara så att Juha behöver bestämma sig vilken sida han står på. Juhas sida eller grabbarnas?

  Jag kan hålla Jessica om att hela familjen Lindström bråkar för ofta och kanske orsakar det bara mer kaos i familjen. Det stämmer inte direkt att föräldrarna hatar sina barn, men det är inte omöjligt att föräldrarna kan skilja sig och det kan då knäcka barnens självförtroende ( tänkte långsiktigt). Det kan vara därför Juha försöker hitta på komiska berättelser och uppmuntrar familjen en aning.

  • Joakim Flink

   Håller helt med om det sista där Mathews. Att det kan vara så att Juha försöker finna ett sätt att få upp stämningen runt omkring sig och därför alltid vill vara rolig.

 5. Jean Pierre Munoz

  Jag tror att Juha verkar leva ett ganska normalt liv som Joakim skrev. Han drömmer om att stå på scen och säga komiska historier. Han vill vara vuxen så snart som möjligt och bli populär bland de andra i klassen.

  I Juhas hem brukar hans mor Ritva och pappa Bengt alltid bråka med varandra som hundar och katter men de är bara där för Juha och systern Mariannes skull. Juha beter sig som sin fader när hans föräldrar är inte hemma t.ex. så hotar han henne att slå om hon inte somnar prick åtta som Juha hade lovat sina föräldrar.

  Jenny är Juhas bästis.
  De går i sällskap till skolan men när de är väl inne i skolan går Juha till de andra killarna för att inte skämmas över Jenny p.g.a att hon ser lite töntig som går runt med ett fult hårspänne i sitt fula hår och med rosa byxor.

 6. Man kan tydligt se att boken är skriven av en komiker, då sådana har en tendens att lägga märke till många vardagliga saker och ge de extra värde och därmed kan man skämta om de. Juha noterar och tänker på precis allt, saker som vi ”icke-roliga” hade inte ens brytt oss om.
  Hans uppväxt verkar rolig och extraordinär endast för att det är han (en komiker) som berättar om den. egentligen är det som vilken uppväxt som helst, hans naturliga överdrift är en av många förutsättningar för den framtida karriären,och hans tänkande är egentligen en automatisk samling av ammunition som kommer släppas i skolan och få alla att garva.
  Hans familj är helt normal tycker jag, tjafs förekommer alltid och att uppmärksamma det är ett av många sätt han använder sig av för att berätta om hans barndom och inte utesluta några ”jobbiga” detaljer.
  Relationen mellan honom och Jenny är också normal, det de gör mot varandra är en överenskommelse som båda två accepterar, Juha vill inte förlora sin status och det han gör tycker jag är rimligt för att Jenny har ändå ingen annan att vara med så hon borde nöja sig med det hon har.

 7. vivek

  Juha är en vanlig kille som går i sexan i Sävbyholmsskolan .Han lever i en vanlig familj bestående av två drickande föräldrar, Ritva och Bengt, och lillasystern Marianne. Ritva och Bengt bråkar dygnet runt, juha får inte så mycket uppmärksamhet i hemmet och då väljer han att vara så komisk som möjligt i skolan så att han kan få så mycket uppmärksamhet.
  För att juha ska få så mycket uppmärksamhet så vill han få mycket utav det av klassans tuffa killar då tar han steget fram i klassens roliga timme och berättar roliga skämt,

  Jenny och Juha är bästa vänner, de är med varandra på fritiden gör det mesta med varandra, men på vägen till skolan så förändras det hela . Juha lämnar Jenny. Jenny är den impopulära tjejen vilket syns på hennes kläder. Juha kan (förlora) sin status om han hänger med Jenny offentligt. jenny får ta det hon får av vänskapen.
  Om man kollar från juhas vinkel så tror jag om mamman och pappan hade tillbringat mer tid med juha än att bråka så hade han inte varit tvungen att dölja sin vänskap med jenny för de andra i skolan.
  Det uppväxten som juha har är inte typiskt för en komiker, det kan vara vilken uppväxt som helst , att få uppmärksamhet, passa bland vissa killar osv.

 8. Peniel Dagmawi

  Jag tycker att Juha är en person som gillar att snoka runt och lära sig nya saker han är också rätt så bestämd speciellt mot sin syster. Jag håller med Jean Pierre att han vill stå på scen och vara komisk. Hans enda sätt att bli populär i klassen är att vara den som drar en massa vitsar lätta upp stämningen hemma och i skolan men hans vitsar är inte på den nivån för att hänga med de populära än.

  Juhas familj är en aggresiv familj föreldrarna hatar varandra barnen hatar varandra men ändå så håller de ihop så det finns en aning kärlek kvar i den familjen. Juha ser upp till sin pappa och allt som pappan gör mot modern det brukar Juha gör så mot sin syster. Jag håller med Joakim om att han inte får den uppmärsamheten han behöver och använder sina komiska skämt till att få så mycket uppmärksamhet av sina skolkamrater.

  Juha och Jenny är väldigt olika med ändå så hänger de med varandra t.ex Juha vill ha mycket uppmärksamhet och gillar att prata och skämta. Jenny hon vill ha så lite uppmärksamhet som möjligt hon pratar inte med någon annan förutom Juha. Jenny är ändå en person som inte härmar andra med klädstil eller idoler hon går sin egen väg och det tycker jag är bra. Juha skäms över Jenny för att hon har fula kläder och är för blyg jag tror att Jenny har en ful klädstil för att hon har gammla föreldrar och det är de som har valt vad hon ska ha på sig så hennes stil är väl gammeldags. Men jag tror att de har starkare känslor för varandra men ingen av de vill säga det för att den andra kanske inte känner samma sak och då är deras vänskap kanske förstörd.

 9. Mohsine (uzuik) mossi

  Juha är en känns som en ivrig liten pojke som måste undersöka allting vid minsta tillfälle, det har gjort att han hamnar ibland i problem men har också gjort att han har en större erfarenhet än sina kompisar,det är därför han kan veta när något står fel och fundera på saker som bara en vuxen tänker på.
  Hans komiska sida kanske har inte börjat synas tills han började i 6an då han strävade efter uppmärksamhet genom att berätta skämt eller genom att bli berömd när han gör tjänster (uppvaktningen av systern),varför han strävar att synas och höras tror jag är för att han får ganska lite uppmärksamhet av sin pappa och han han vill ersätta det från sin omgivning, så med hans erfarenheter kan han komma på roliga skämt och fylla sin begäran efter uppmärksamhet och ersätta fadern-sonen relationen.

  Hans uppväxt är normal för ett svenskt barn, det är faktiskt när allvarliga saker sker då man kan kalla hans uppväxt annorlunda till exempel: skolavhopp, kärleks relationer eller dödsfall men just nu är hans uppväxt som vilket barn som helst.

  juha har det lite tufft hemma, föräldrarna bråkar varje morgon men ekonomiskt så mår familjen bra.
  Även om det står i boken att det är barnen som håller ihop föräldrarna så är det konstigt att föräldrarna visar kärlek till barnen för om barnen är ”ett klister” som hindrar föräldrarna att skiljas och ta sina egna vägar (vilket de vill göra) så borde ”klistret” vara hatad, det är därför jag håller med Jessica till en viss del när hon påstår att de borde vara hatade, men de är ju inte hela tiden ogillade ibland verkar föräldrarna lägga sina bekymmer åt sidan och fokusera sig på barnen till exempel smekningen på kinden som joakim har berättat om.
  Juhas lösning till problemet är att inte bry sig, han väljer att helt enkelt ignorera alla dessa problem och istället uppleva sina egna små äventyr och han gör rätt, föratt han är så maktlös och kan inte betäma över något vid hans ålder.

  Juha och Jenny är inte riktigt bästa kompisar, det finns saker som juha sätter högre än sin vän jenny då han lämnar henne så fort han får syn på Lennart,Simon och Stefan, jag tror att han gör så för att hålla sin status i skolan som den tuffa clownen som får alla att skratta men samtidigt tycker han synd om Jenny och vill göra något för att få henne att bli omtyckt men ”hans hjärta är litet som en knyten näve” det betyder att Juha är en svag person som kan lätt påverkas av andra och är inte självbestämd nog att ta modiga beslut som att visa sig med Jenny framför sina grabbar.

  Teori:
  Boken är skriven på ett sätt som sveper in läsaren i historien med händelser som man kanske själv har upplevt som barn, på det sättet känns det lite grann som om man läste om sig själv för alla barn har haft ett husdjur eller tänkt på saker som juha har tänkt på, kanske är det bara ett sätt att locka läsaren genom att få honom att känna igen sig i boken eller så fyller inte de vardagliga händelserna ett riktigt syfte.

 10. Malcom

  Juha är uppväxt i en liten förort, kallad Sävbyholm på 70-talet. Han går i sexan och har tagit på sig rollen som klassens pajas, då kan man fråga sig varför?
  jo, jag tror att han är av ett stort behov av uppmärksamhet, han vill ha en viktig plats generellt i klassen. I ett stycke i boken undrar han vad som hade hänt om han var död, och han föreställde sig att alla, precis alla skulle sakna honom, och att alla skulle tänka på honom. Detta visar klart att han vill att alla ska minnas honom som en god person, och verkligen komma ihåg honom.
  Han verkar ha en specifik förmåga att se ”rakt igenom” vuxna, inte bara vad dom visar på utsidan, utan han ser hur de vuxna tänker och mår ”på riktigt”. Juhas föräldrar verkar vara bittra coh sura på livet, och att deras liv inte blev som de hade tänkt sig, de bråkar mycket, och enligt min åsikt är det inte vanligt att det förekommer bråk i så pass stor skala som det gör mellan Juhas föräldrar. Om dörrarna i deras hus har gått sönder p.g.a smällar, som orsaktas när dom bråkat så tyder det på att det inte bara är en vanlig familj som bråkar då och då.
  Mossi nämde i sin kommentar att familjen har det bra ekonomiskt, min åsikt är motsatsen, det beskrivs i boken att familjen handlar på krita och de verkar vara skuldsatta för huslånet, dessa påpekanden som jag nyss nämt tyder på en ansträngd ekonomi.

  Juha är ett barn som gärna vill vara vuxen,stark,tuff och populär, men han är rätt så medveten om att han egentligen är liten och rädd.
  Juha och Jenny är mycket goda vänner, de umgås på fritiden och har det bra ihop. Min teori angående varför Juha är så bra vän med Jenny är att Juha identifierar sig med Jenny, när det gäller hennes sårbarhet och att båda måste spela olika roller när de är med sina andra kompisar i skolan, Juha och Jenny kan helt enkelt vara sig själva när de är med varandra.

 11. Arsam Asarar

  Jag håller med om det mesta som mina klasskamrater skrivit ovan. Men jag har ändå saker och ting att lägga till. Juha som tidigare nämnts är en person som är lite mer intresserad av vuxenlivet än andra barn i hans ålder, anledningen till att han vill bli vuxen så fort kan vara att han kanske inte är så fantastiskt nöjd med den barndom han lever i.
  Jag tror att han använder sig av komiken till mesta dels som nämns för att vara i ”spotlighten” dvs att han vill synas mycket och få den uppmärksamhet han inte får hemifrån. Fast det slår mig lite att han verkar vara som sin pappa(vilket alla barn är i den åldern nästan) fast han egentligen inte vill det då hans pappa tvingar honom att åka skridskor vilket han inte vill och liknande händelser. Fast förutom att synas så tror jag att komiken används för att sudda ut liknelserna han har från sin pappa. Då en av de få saker som hans pappa inte har är humorn. Och på så sätt vill han skiljas från sin pappa.
  Hans mamma tro det eller ej påminner mig lite av Marge från ett Simpsons-avsnitt. Då hon tröttnat på att stå ut med de ekonomiska kriser hennes man fört henne och hur jobbigt det kan vara för henne hemma, så helt plötsligt stack hon. Jag skulle inte bli alls förvånad om Ritva(Juha’s mamma) försvann helt plötsligt i boken och att Bengt får ta hand om Juha och hans lillasyster Marianne vilket tar fart i att Bengt blir alkoholist och att Juhas och Mariannes barndom blir svårare än vad den redan är.
  Juhas relation till Jenny är väldigt stark. Juha verkar bry sig om henne väldigt mycket, han bryr sig till och med mer om henne än vad han bryr sig om sina ”tuffa” kompisar. Men han vill inte förlora sin tuffa status i skolan så på så sätt leder det till att han ibland överger Jenny. Han nämner att om han överger Jenny så tycker han synd om henne för hon har inte någon förutom honom fast egentligen tror jag att det kan vara tvärtom också, det vill säga att han har svårt att klara sig utan henne.

 12. Andreas

  Juha verkar lite annorlunda än dom andra barnen, han bryr sig inte om att få vara med att leka, han bryr sig inte om vad andra tycker.
  Juha försöker att påstå att han är ”Vuxen” genom att göra samma rutiner varje morgon, han spelar sig som sin egen pappa i vissa stunder, då te.x han är barnvakt åt systern . Ibland får han grova inbillningar över saker som inte finns där, saker som händer i framtiden, ändå rätt så ansvarsfull.

  Jenny är annorlunda än dom andra, nästan som Juha, fast på ett annat sätt. Jenny har en annorlunda klädstil, mobbad.

  Juha och Jenny är bästa vänner, då dom är med varandra på fritiden, både har inga vänner, bara varandra. Då på skolgården då Lennart, Simon och Stefan står där, så försöker Juha att undvika Jenny, för att han inte vill bli klassad som en ”tönt” över dom andra.

  Juhas familj verkar annorlunda, bråk på mornarna, farsan är äcklig, lat, oansvarsfull och omogen medans morsan är stabil, försöker gå upp varje morgon och kämpa för Juha, hon lever för honom.

 13. Henric

  Juha är enligt mig en helt vanlig pojke(om det nu finns någon ”vanlig” pojke). Vad som gör oss annorlunda är i de flesta fallen uppväxten.
  Juhas uppväxtexempel förekommer ganska ofta men slutar oftast i skilsmässa. Anledningen till att inte Juhas föräldrar skiljer sig är för att de inte vill att deras barn ska få en olycklig barndom pga att de inte bott med båda sina föräldrar, och därför ska behöva fylla hålet efter sina föräldrars konflikt resten av livet. Det de inte förstår är att föräldrarna fungerar som förebilder till barnen. När föräldrarna ”bråkar” mitt framför näsan på sina barn hela tiden, Ger det barnen en bild på att ”så ska man bete sig”. I Juhas fall ser han sin pappa som den store starke manen som genom ”våld”(muntligt våld i föräldrarnas fall) får som han vill, men det gör att Juha försöker få sin lillasyster att lyda honom (för att han tror att han gör sin pappa stolt då)
  Detta bidrar till att han vill växa upp så snabbt som möjligt. Men efter vad jag förstått så vill han också ha det fördelar man får som vuxen. Bland dessa vill han helst åt den delen som gör att han får något att säga till om, han vill bli tagen på allvar av alla både när han skämtar(han vill inte att folk ska sitta med döds allvarliga blickar, men han vill att dom ska bry sig om honom på ett vuxet sätt) och när han inte gör det. Den fördelen som jag nyss nämnde är något som hans pappa har så det blir över av. Hans pappa får alltid som han vill, men det går ut på hans omgivning, tex Juha(till största delen hans mamma, men som barn så ser man allt från ett enda håll, och det är ens eget)som ofta blir tillsagd att göra saker och att inte göra saker medan han själv inte har något att säga till om.

  När det gäller Juhas sätt att bete sig i allmänhet och mot kompisar beror det på hur han har det hemma. varför han beter sig som klassens ”pajas” är, som de flesta sagt innan mig, för att han söker den uppmärksamhet han inte får hemma.

  Juhas bästa vän heter Jenny. Hur mycket han än nekar detta faktum för de populär barnen så är det så. tex: när han lämnar henne för de coola kompisarna så skäms han för att han skäms för henne. Det skulle han inte göra om det var så att han inte gillade Jenny. Juhas problem när det gäller Jenny är (som någon tidigare sagt) att han inte vågar stå upp för sig själv och helt enkelt bara vara med henne, för han vill inte förlora den status han har.

  Man kan tycka att Juha är väldigt komplicerad men egentligen är han inte det. Han är som de flesta andra barn/ungdomar. Han har en familj med en mamma, pappa och lillasyster som alla faktiskt bryr sig om honom. Hans mamma och pappa har däremot tröttnat på varandra. Om de bara skiljt sig tidigare så hade de troligtvis fortfarande kunnat prata med varandra utan att börja bråka. Detta eftersom att om man har tröttnat på varandra och fortfarande måste störa sig på varan varje dag så kommer man till slut hata varandra.

  Som Hossam sade tidigare så kan man tydligt se att boken är skriven av en komiker eftersom att de ofta berättar saker (och gör sakerna komiska) som normalt kan anses som pinsamt och stötande för vissa(När det gäller självbiografier).

 14. schnejsarn Viggo

  Juha verkar vara en kille som inte bryr sig så mycket om vad han göra och inte vad föräldrarna tänker. han beter sig ganska vuxet.

  Jenny är också som Juha tycker jag. Fast Jenny är ändå lite mer annorlunda.

  Föräldrarna bråkar ganska mycket, men Juha verkar ha blivit ”van” vid det. han bryr sig inte så mycket att dom bråkar verkar det som.

 15. Emilia Källman

  Juha är en väldigt osäker kille. Han vill få uppmärksamhet och synas så mycket som möjligt, och gör det när han skämtar och är vitsig.
  När jag läser boken får jag ett intryck av att han inte får så mycket uppmärksamhet hemma. Familjen verkar spänd och olycklig på något sätt. Då i desperat försök att synas blir han lite av klassens clown.

  Jag tror att vi alla kan känna igen personen Juha. Det finns alltid en sådan person i varje klass eller i närheten av oss, en som bara vill bli uppskattad och accepterad av någon.
  Den som visar honom någon sorts uppskattning är Jenny. Hon är Juhas bästa vän som han ofta är med på fritiden. Jenny går i Juhas klass men dom tar avstånd från varandra i skolan.
  Jenny är lite annorlunda och töntig och Juha vill inte att andra ska tycka så om honom. Det är väldigt viktigt för honom vad folk tycker om honom.

 16. Limpan

  Juha är en pojke som vill ha uppmärksamhet. Juha tänker på annorlunda saker än vad ”vanliga” barn gör. T.ex när han är hemma hos sin kompis så tänker han på hur det luktar,på vilket sätt kompisens mamma lagar mat på sådana saker skulle inte en ”vanlig” unge tänka på. Det känns som att hans familj är jätteglada när dom är glada men jättesura när dom är sura och jobbiga. Familjen består av pappa Bengt , mamma Ritva och lillasyster Marianne. Juhas och Jennys relation är väldigt bra. När dom träffas är det den enda gången Juha kan vara sig själv och berätta vad han tycker och tänker.

 17. Juha verkar vara en ganska speciell och nyfiken person. Han vill testa olika upplevelser i livet som han aldrig har provat på förr. Han får för första gången vara ensam hemma och det är han mycket exalterad över. Juha själv vill inte att hans sårbarhet innerst inne ska synas, och därför så försöker han skoja till allting i skolan(på både gott och ont). Jag tror det då kan vara svårt för Juha att veta ifall kompisarna skrattar åt honom eller med honom. Jag tror att Juhas familj skulle behöva få hjälp av någon familjerådgivning för att lösa deras konflikter och tjafs i hemmet.

  Juha och Jenny verkar ha ungefär samma personligheter,intressen och båda vågar stå för vad dom tycker och för vilka dom egentligen är. Dom andra eleverna i klassen tycker nog att Juha och Jenny är lite mer udda och annorlunda personer. Därför är det inte så konstigt att dom fattar tycke för varandra och har roligt tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s